Ramazan ayının gelmesiyle güllaçlar marketler ve pastane raflarında yerini almaya başladı. Güllaç, hafif ve hazmı kolay olması nedeniyle Ramazan ayında mutfakların vazgeçilmezlerinden biri. Vatandaşlar konutta yapmak için güllaç tanımlarını aramaya başladı. İşte en kolay güllaç tanımları…
Güllaç nasıl yapılır? Güllaç tarifi
İlk yapıldığı periyotta sütle birlikte gül suyu da kullanıldığı için ‘güllü aş’ olarak isimlendirilen tatlının ismi vakitle ‘güllaç’a dönüştü. İşte güllaç tanımı…
>> 1 paket güllaç
>> 1,5 litre süt
>> 2 su bardağı şeker
>> İç gereci için ceviz yahut fındık
>> İsteğe nazaran 2 yemek kaşığı gül suyu
Üzeri için:
Toz Antep fıstığı yahut ceviz
Yapılışı:
Güllaç yapmak için öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtın. İsteğe nazaran içerisine gül suyu ekleyin. Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek formda birincisini derince bir tepsiye koyun. Üzerine her yanı ıslanacak formda süt dökün.
Altı güllaç yaprağı için birebir süreci tekrarlayın. Son katı da ıslattıktan sonra bu kata isteğinize nazaran ceviz, fındık yahut toz antep fıstığı serpin. Üzerine öteki güllaç yapraklarını tıpkı biçimde ıslatarak serin.
Hazırladığınız güllacı en az 2 saat kadar buzdolabında koruma edin.
Daha sonra ise üzerine istediğiniz süsü ekleyip servis edebilirsiniz.