Kızartmak yerine fincanda çılbır! Böyle kahvaltılık görmediniz, tadı şahane

Bu metot sayesinde mutfakta vakit kaybetmeden, fazla yağ kullanmadan şahane bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Hem vakitten tasarruf edecek hem de yumurta tüketirken farklı bir lezzet deneyimleyeceksiniz. İşte deneyenlerin vazgeçemediği kahvaltılık yumurta.

Kahvaltılık yumurtayı hazırlamak için öncelikle kaseye 1 litre kadar su alın. Bir yemek kaşığı tuz ek edin ve karıştırın. Tuz eridikten sonra bu suyu fincanlara ayırabilirsiniz. Bu tanımda 4 yumurta kullanacağız, fakat dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

4 adet orta uzunluk fincanın içine birer kepçe tuzlu su dökün. Akabinde yumurtaları kırıp fincanın içine ekleyebilirsiniz. Akabinde bir tencerenin içine sıcak su ekleyin. Su ölçüsü, fincanları koyduğunuzda uzunluğunu geçmeyecek kadardır.

Ardından tencereye fincanları yerleştirin ve kapağını kapatın. 2 dakika kaynadıktan sonra çılbır hazır oluyor. Şayet 4 dakika tutarsanız kayısı kıvamında olmaya başlıyor. Yani, dakikasına nazaran dilediğiniz lezzete kendiniz karar verebilirsiniz. Suyu kaynadıktan sonra bir mühlet daha bekletmekte yarar var.

Yumurtanın olup olmadığını anlamak için suyun beyaz olup olmadığını denetim edebilirsiniz. Peçete yahut bez yardımıyla fincanları çıkarabilirsiniz. İçindeki suyu tencereye aktarıp sunuma hazırlayabilirsiniz. Bu yumurtaların sunumu, alışılmışın dışında olacak.

Servise hazır hale getirmek için bir kase yoğurdu düzgünce çırpın. İçerisine bir çay kaşığı tuz ekleyin. Sulanmaması için çok çırpmamaya dikkat edin. Akabinde servis yapacağınız tabağın tabanına dökün. Üzerine yumurtaları, akabinde toz biberli yağı yakabilirsiniz.

Yağı yoğurtlu yumurtanın üzerine gezdirdikten sonra kahvaltılığınız hazır olacak. Dilerseniz, yoğurdun etrafına istediğiniz yeşillikleri ekleyebilirsiniz. Böylelikle hem görsel olarak çok hoş görünecek hem de lezzeti ikiye katlanacak. Şimdiden afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir